Monday, April 23, 2012

Lihatlah......


1st impression korang mesti muke korang senyum dan happy jer kan.
bayi diatas comel kan. ^^
point aku bkn nk ckp comel ke idak,
cume nk gambarkan bayi yg baru lahir suci dari dosa dan maksiat.
Begitulah dengan kita di dunia ni,
kalau kita selalu menjaga hati kita dari maksiat dan dosa,
InsyaAllah muke kite ibarat bayi yang suci ini.
contoh hang pi tgk ustaz2 kat mesjid tu, senyum jer sejuk mate memandang dak?
Marilah berusahalah memelihara hati dari dosa dan maksiat.
Assalamualaikum, selamat beramal...

Sunday, April 22, 2012

B.O.S.A.N


Satu perkara jer aku nak cakap hari ni BOSAN..

Sunday, December 19, 2010

kata-kata ajaib


Words of Wisdom

People often say that motivation doesn't last. Well, neither does bathing -that's why we recommend it daily.Zig Ziglar

Kata-Kata Hikmah

Lebih baik berusaha menyalakan lilin dari menyumpah kepada kegelapan.

Thursday, August 26, 2010

A word in moment


Words of Wisdom

The significance of a man is not in what he attains but in what he longs to attain. Kahlil Gibran

Kata-Kata Hikmah

Kecantikan yang abadi terletak pada keelokkan adab dan ketinggian ilmu seseorang, bukan terletak pada wajah dan pakaiannya.
Hamka

Monday, July 5, 2010

Melayu Murtad Yang Berbisa

video


Video ini suda lama, tetapi masih segar bisanya sehingga hari ini. Bukan ingin mengutuk cuma ingin berkongsi dengan saudara bagaimana saudara kite ni terpesong jauh dari islam.


Sinopsis

Mamat yang bernama Benjamin Stephen(benjamin celaka) ini sedang berceramah di sebuah gereja di Kuching yang menghina agama Islam...dengan fakta2 yang SALAH mengenai Islam.

Kalau korang nak tau lagi pasal mamat ni sila lah copy & paste link ini:
http://www.youtube.com/watch?v=9tcSgb4tZ6s&feature=related
Tambahan, kalau korang nak tau die ni orang johor.

Ya Allah, Engkau berilah petunjuk jalan yang benar disisimu. Allah Hu Akbar x3!!!

Saturday, April 24, 2010

Lagu Memberi semangat yang hilang

Korang mesti penah rase down kan.
Aq pun penah jg rase down especially fail waktu exam.
Lagu ni baik utk org2 yg byk down x kire lah time exam ker,
time team bola nak dekat kalah ker. Tak pun time korang kene marah dengan bos.
First impression lepas aq dengar lagu ni mcm rase walau ape pn kegagalan, kite mesti juang sehabis boleh. Jangan menyerah kalah selagi nafas masih ade.
Pantang menyerah sebelum ajal!!!
Terima kasih keatas band-band malaysia yang menghasilkan lagu ini.
(Azlan And The Typewriter, Noh Hujan, Din Homatov Estranged, Imran One Buck Short, AJ Pop Shuvit dan MonoloQue Butterfingers)

video

Lirik Pelita – A.P.I (OST Hooperz) :


Tak pernah sesaat daku meragui
Apa yang telah daku temui selama ini
Tak pernah sesaat daku menyesali
Apa yang telah aku nikmati
Apa ku alami
Selagi hayat dikandung badan

Takkan ku menyerah kalah walau mimpiku musnah
Harapanku hancur sayapku patah
Kan ku pancarkan cahaya seperti pelita
Ke serata dunia yang gelap gelita
Sehingga hembusan nafas yang terakhir


Tak pernah sesaat aku mencurigai
Apa yang telah aku kecapi setakat ini
Tiba saatnya kan ku tangisi
Pada yang pergi takkan kembali
Kembali lagi
Selagi hayat dikandung badan

Takkan ku menyerah kalah walau mimpiku musnah
Harapanku hancur sayapku patah
Kan ku pancarkan cahaya seperti pelita
Ke serata dunia yang gelap gelita
Sehingga hembusan nafas yang terakhir

Selagi jasadku belum terkubur
Selagi tubuhku belum ditimpa uzur
Pantang datuk nenek moyangku berundur

Takkan ku menyerah kalah walau mimpiku musnah
Harapanku hancur sayapku patah
Akan ku pancar cahaya seperti pelita ke seluruh dunia
Akan ku pancar cahaya seperti pelita ke serata dunia
Seperti cahaya

Thursday, April 22, 2010

Cetusan pagi


Words of Wisdom

Happiness does not exist as an isolated quality, nor does it conform to a single fixed pattern. Happiness is something that breathes and lives in the relationships between one person and another.

Mutiara Kata

Seorang guru yang jujur harus berniat agar muridnya lebih pintar daripadanya, manakala seorang murid yang jujur harus pula mengakui kepintaran gurunya.